В Україні викрито масштабну схему продажу наркотиків та зброї

Правоохоронці провели понад 200 обшуків по всій країні й затримали 116 осіб.

21 Вересня 2024
1 хв читання
119 переглядів
Виявлено психотропні речовини на суму понад 15,5 млн грн.

В Україні правоохоронці викрили великий канал збуту зброї й наркотичних речовин, у рамках якого затримано 116 осіб. Про це повідомив Офіс генпрокурора, пише NewDay.

В результаті розслідування підозри оголошено 49 особам за незаконне зберігання і збут зброї, а також за привласнення зброї, згідно з відповідними статтями Кримінального кодексу України. Ще 67 людей підозрюють у незаконному обігу наркотичних речовин.

Правоохоронці провели понад 200 обшуків по всій країні, під час яких було вилучено значну кількість зброї, зокрема 12 мінометів, 187 гранатометів, понад 85 автоматів та 20 одиниць саморобної вогнепальної зброї. Загалом було знайдено майже 38 тисяч набоїв і 15 кг пороху.

Крім того, під час обшуків у кількох регіонах виявлено психотропні речовини на суму понад 15,5 млн грн, серед яких 15 кг амфетаміну, понад 7 тисяч таблеток MDMA і канабіс. Також вилучено готівку, мобільні телефони та банківські картки.

Злочинці використовували Telegram для збуту наркотиків через методи «закладок» і поштову доставку, зокрема в прифронтових зонах. В одному з обшуків була виявлена лабораторія для виготовлення наркотиків. 11 підозрюваним інкримінують участь у злочинній організації. Наразі триває процес обрання запобіжних заходів для підозрюваних.

Нещодавно в Україні було ліквідовано міжнародне наркоугруповання.

Вийти з мобільної версії