Європа зіткнулася з вторгненням африканських супермурах

Місцеві мешканці страждають від нашестя агресивних Tapinoma magnum.

26 Вересня 2024
1 хв читання
84 переглядів
Агресивні мурахи Tapinoma magnum заполонили європейські країни

Європа переживає нашестя мурах виду Tapinoma magnum, які раніше були лише в Північній Африці та на Близькому Сході. Ці маленькі, але агресивні створіння, розміром до 3 мм, вже заполонили Німеччину, Францію і Швейцарію, створюючи великі колонії й завдаючи шкоди інфраструктурі, а також кусаючи дітей та домашніх тварин, пише NewDay.

Експерти вважають, що зростання популяції мурах пов’язане з глобальним потеплінням. Мурахи Tapinoma magnum відзначаються здатністю швидко розмножуватися і об’єднуватися в суперколонії, що налічують мільйони особин. Це створює серйозні проблеми для мешканців, які вже зіткнулися з їхньою активністю в будинках та на вулицях.

У Німеччині особливо важка ситуація в містах Кель і Гейдельберг, де мешканці скаржаться на навалу мурах, які проникають у житло. Місцева влада намагається боротися з проблемою, випробовуючи різні методи знищення гнізд, але поки це безуспішно. Експерти зауважують, що навіть найсучасніші технології не можуть зупинити їхнє поширення.

Дані свідчать, що мурахи потрапили в Європу через Швейцарію, спочатку з’явившись у прикордонному місті Леррах, але швидко поширилися на більшість території країни. Їхня здатність виживати в різних кліматичних умовах, включаючи холодні температури, ускладнює їхнє викорінення.

Місцеві мешканці відчувають психологічний тягар від цієї ситуації. Ситуація стає критичною, адже мурахи вже спричинили кілька відключень електроенергії, перегризши кабелі.

Це майже неможливо витримати. Мурахи постійно в наших будинках, і ми почуваємося безсилими, 

говорить один із жителів Келю.

Експерти стурбовані, адже Tapinoma magnum можуть серйозно загрожувати не лише комфорту людей, а й сільськогосподарському сектору країн, які страждають від їхнього нашестя. Наразі європейські держави шукають ефективні рішення для боротьби з цими агресивними мурахами.

Нагадаємо, що у Європі припинення транзиту російського газу майже не відчутне.

Вийти з мобільної версії