Британія повністю відмовилася від вугілля у виробництві електроенергії

Країна прагне до нульових викидів CO2 у виробництві електроенергії.

1 Жовтня 2024
1 хв читання
108 переглядів
Британія закриває останню вугільну електростанцію

Велика Британія зробила історичний крок, закривши останню електростанцію, що працювала на вугіллі, і таким чином стала першою промислово розвиненою країною, яка відмовилася від використання цього пального у виробництві електроенергії. Про це повідомляє NewDay з посиланням на BBC.

Електростанція Реткліфф-он-Соар у Ноттінгемширі повністю припинила свою роботу 30 вересня. Після двох років виведення з експлуатації її планують знести. Ця станція була запущена у 1967 році та протягом 57 років виробляла електроенергію, забезпечуючи близько 2 мільйонів домогосподарств.

Протягом свого існування електростанція отримала понад 141 тисячу залізничних складів з вугіллям, остання поставка відбулася 28 червня 2024 року. На піку своєї діяльності на станції працювало близько 3000 людей.

Відмова від вугілля в Британії почалася у 2000-х роках, коли були підвищені вимоги до якості повітря. Вугілля поступово замінили газ і відновлювальні джерела енергії, такі як вітрова енергія.

До 2035 року Британія планує зменшити викиди CO2 у виробництві електроенергії до мінімуму. Новий уряд виступає за активний розвиток сонячної енергії та вітрових станцій, зокрема у сільській місцевості. Також триває реалізація проєктів зі зберігання електроенергії, серед яких найбільше у світі сховище планується побудувати неподалік від Манчестера.

Нагадаємо, що у Європі припинення транзиту російського газу майже не відчутне.

Вийти з мобільної версії