Компанія Rheinmetall представила новітню інженерну бронемашину прориву Keiler NG

Німецька компанія Rheinmetall презентувала свою нову інженерну бронемашину прориву Keiler NG (Next Generation).

20 Серпня 2024
1 хв читання
184 переглядів
Компанія Rheinmetall представила новітню інженерну бронемашину прориву Keiler NG

Ця машина здатна виконувати складні інженерні завдання, включаючи розмінування та створення захисних позицій, пише New Day.

Keiler NG оснащена мінним плугом Pearson, ширина якого перевищує чотири метри. Машина вражає своєю швидкістю розмінування — до 250 метрів за хвилину. Особливістю плуга є його легка заміна: його можна швидко замінити на бульдозерний відвал, що дозволяє Keiler NG засипати траншеї або створювати вогневі точки.

Окрім плуга, машина має систему ракетного детонаційного шнура Plofadder, яка може створювати прохід у мінних полях довжиною 160 метрів та шириною 9 метрів. Keiler NG оснащена двома такими системами, що дозволяє створювати сукупний прохід довжиною 320 метрів.

Keiler NG також обладнана магнітним дублікатором сигнатури, який детонує міни другого покоління перед тралом, створюючи електромагнітне поле. Це поле змушує розумні міни “думати”, що ціль вже над ними, тим самим підриваючи їх до наближення основних сил.

Іншою особливістю машини є інтегрована система розмітки “чистих” смуг, яка автоматично позначає вже очищені коридори в мінному полі. Ця система забезпечує видимість розмітки навіть за умов обмеженої видимості або вночі.

Для самозахисту Keiler NG оснащена системою швидкого маскування ROSY та дистанційно керованою зброєвою туреллю Natter, яка має кулемет калібру 12,7 мм. Вся ця техніка базується на шасі Leopard 2.

Довідка: Rheinmetall — одна з провідних німецьких компаній у сфері оборонної промисловості, заснована в 1889 році. Компанія спеціалізується на виробництві озброєння, військової техніки та високотехнологічних систем для різних родів військ. Rheinmetall відома своїми інноваціями в галузі бронетехніки, артилерії та систем захисту.

Нагадаємо, що Rheinmetall поставить Україні додаткові 20 БМП Marder.

Вийти з мобільної версії