Rheinmetall поставить Україні додаткові 20 БМП Marder

Уряд Німеччини доручив Rheinmetall поставити Україні 20 додаткових бойових машин піхоти (БМП) Marder.

14 Серпня 2024
1 хв читання
249 переглядів
Rheinmetall поставить Україні додаткові 20 БМП Marader

Замовлення було розміщено в березні 2024 року та має середню двозначну вартість у мільйонах євро. Про це повідомляє NewDay з посиланням на офіційний сайт Rheinmetall. Постачання цієї нової партії заплановано на 2024 рік. На даний момент Rheinmetall вже передала тризначну кількість БМП Marder Збройним Силам України шляхом прямих поставок і програм циклічного обміну.

Версія 1A3 Marder, яку зараз замовлено, також має вбудовані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне й точне усунення цілей. Компанія вже поставила перші 20 таких бойових машин в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій, кожна двозначним числом.

Rheinmetall придбав капітально відремонтовану БМП 1A3 Marder у Бундесверу. Компанія почала капітальний ремонт БМП для негайного розгортання за власні кошти ще навесні 2022 року. Відтоді відповідні роботи ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсс і Кассель.

БМП Marder, яка була розроблена для Бундесверу і досі там експлуатується, є однією з найбільш перевірених у світі систем зброї такого типу. За час експлуатації машина неодноразово модернізувалась і підвищувалася її бойова ефективність.

Бундесвер зараз має в експлуатації понад 300 БМП Puma, які представляють останнє покоління цього типу бойових машин і поступово виводять з озброєння німецьку армію БМП Marder. Крім того, у 2023 році було замовлено другу партію з понад 50 додаткових Puma.

Нагадаємо, що Німеччина розглядає зміни в соціальній політиці для біженців.

Вийти з мобільної версії