Фізичні кнопки повертаються: техногіганти масово відмовляються від сенсорних екранів

Xiaomi презентує кнопкові панелі для електрокара SU7, Apple відмовляється від Touch Bar, а Volkswagen та BMW повертають...

30 Вересня 2024
1 хв читання
142 переглядів
Фізичні кнопки — новий тренд у світі технологій.

У новому звіті Wall Street Journal повідомляється, що провідні технологічні компанії, такі як Volkswagen, BMW, Kia та Xiaomi, активно повертають фізичні кнопки у свої продукти. Цей тренд охоплює як автомобілі, так і побутову техніку, пише NewDay.

Наприклад, Xiaomi представила спеціальну лінійку кнопкових панелей для свого електрокара SU7, що підкреслює відмову від традиційних сенсорних рішень. Навіть Apple, яка завжди славилася своїм мінімалізмом, зробила крок назад, прибравши сенсорний Touch Bar зі своїх MacBook і замінивши його на фізичні кнопки, орієнтуючись на зручність користувачів.

Експерти відзначають, що фізичні кнопки не лише забезпечують приємне тактильне відчуття, але й підвищують безпеку в автомобілях. Водії можуть інтуїтивно перемикати режими, не відриваючи погляд від дороги, що є важливим фактором у сучасному світі.

Apple повертає кнопки. Дизайнери продукту почали розуміти те, як користувачі насправді почуваються після багатьох років просування плоского і гладкого,

зазначає Wall Street Journal.

Це повернення до традиційних елементів управління, на думку WSJ, може свідчити про зростаючу потребу споживачів у більш інтуїтивно зрозумілій та безпечній взаємодії з технологіями. Чи стане це новою тенденцією у світі гаджетів й автомобілів, покаже час.

Нещодавно ми розповіли про 10 прихованих функцій iOS 18, які покращать роботу з вашим iPhone.

Вийти з мобільної версії