У Генічеському районі резервістів годують досита
Макарони по-флотськи, гороховий суп, салат зі свіжої капусти, каша ячна з м’ясом, рагу овочеве, консерви рибні, чай, сир, ковбаса, масло, булочки — це меню бійців 124-ї окремої бригади територіальної оборони. Меню лише одного дня — середи, 12 грудня.
Готують їжу резервістам у Генічеському ПТУ № 27 учні (майбутні кухарі) та їхні наставники. Після приготування розливають-розкладають страви у термоси, ттож на Арабатську Стрілку, де проходять навчання, вони доїжджають гарячими.
За словами майстра виробничого навчання Наталі Бровун, продукти в училищі отримують у тому числі і від волонтерів. Директор ПП «Агрофірма «Промінь» Анатолій Русак виділив бійцям м’ясо, начальник управління агропромислового розвитку Олександр Коробков домовився за поставку круп і овочів, директор пансіонату «Меліоратор» Сергій Кулівець профінансував придбання миючих засобів.
Годувати військових в училищі почали ще навесні 2014 року, коли на охорону кордону з анексованим Кримом заступили житомирські десантники. Скільки з тих пір нагодували, порахувати складно.
Андрій БЕЙНИК.
Фото автора.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал