Українську сою – до Середземномор’я
Компанія Risoil S.A. розпочала приймання сої в Херсонському морському торговельному порту. Її поставлятимуть в країни середземноморського басейну.
«Українська соя вважається среднепротеїновою за своїми характеристиками, вмістом білка і олії, схожа на Північноамериканську олійну, вироблену в США і Канаді. При цьому наша соя містить менше ГМО, що робить її придатною в більшості країн, а відповідно, більш конкурентною», — йдеться в повідомленні прес-служби Risoil S.A.
Спеціалісти стверджують, що цього сезону планується зібрати близько 3,4 млн. тонн, з яких на експорт піде більше половини. Не дивлячись на те, що переробку сої в Україні постійно нарощують, експортери вважають її незмінною конкурентною ланкою в торгівлі аграрною продукцією, що дозволяє фермерам отримати максимально можливу ціну за свій товар.
«Херсонська область — лідер з виробництва сої на Півдні країни, з очікуваним врожаєм в сезоні 2020/21 на рівні близько 200 тисяч тонн. З огляду на погодні умови в поточному сезоні збирання врожаю сої пізнє і багато фермерів тільки накопичують її для подальшого продажу», — додали у компанії.
Нагадаємо, що компанія Risoil S.A. нещодавно взяла в концесію Херсонський морський торговельний порт.
Анатолій НІКОЛАЄВ.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал