Як родичі чиновників їздили за кордон, використовуючи дітей-сиріт

Прокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного виїзду з України.

4 Липня 2024
1 хв читання
384 переглядів

У Києві розпочато розслідування за фактами незаконного виїзду осіб за кордон під приводом супроводу сиріт. Справу відкрито за заявою омбудсмена Дмитра Лубінця. Про це інформує NewDay з посиланням на повідомленні Київської міської прокуратури.

Під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури Києва розпочато кримінальне провадження за інформацією про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.

У межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї міста Києва і Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон,

йдеться в повідомленні.

Крім того, буде перевірено інформацію про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами держави, не повернувся в Україну.

Прокуратура Києва розслідує незаконний виїзд родичів чиновників за кордон під прикриттям евакуації сиріт.
Прокуратура Києва розслідує незаконний виїзд родичів чиновників за кордон під прикриттям евакуації сиріт. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Досудове розслідування проводять за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України – незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб. У межах слідства усім зазначеним у заяві фактам буде надана правова оцінка.

Нещодавно президент Польщі затвердив зміни, що обмежують пільги для українських біженців.

Вийти з мобільної версії