Окупанти розвивають наступ на Торецькому напрямку

114 нападів за тиждень.

5 Липня 2024
2 хв читання
393 переглядів

Співзасновник «DeepState» Роман Погорілий заявив, що ситуація на Торецькому напрямку ускладнюється, і росіяни активно користуються цією ситуацією. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Еспресо», інформує NewDay.

Є складне питання, яке породжує безліч додаткових запитань без відповідей. Протягом останніх кількох днів бачили активне обговорення, зокрема в районі Юр’ївки та Нью-Йорка, з бригадами й підрозділами, які там перебувають, зокрема 206-й батальйон ТрО. Бійці почали публічно говорити про те, що там відбувається. За словами бійців 206-го батальйону, командування 41-ї бригади стирає ці підрозділи, стирає людей незрозумілими наказами,

зазначив Погорілий.

Раніше стало відомо, що на Торецькому напрямку останні місяці зберігалося «відносне затишшя», але наразі росіяни посилили свій наступ. Лише за минулий тиждень на цьому відтинку фронту зафіксували близько 114 російських атак.

За словами Погорілого, росіяни постійно атакують українські позиції, використовуючи велику кількість піхоти і підтягуючи резерви. Ворог бачить можливість скористатися успіхами та розвивати їх. Українські бійці роблять усе можливе, стримуючи натиск, але ворог нарощує потенціал, застосовуючи велику кількість обстрілів, працює артилерія й авіація. Співзасновник «DeepState» також додав, що росіяни обстрілюють Торецьку агломерацію і навколишні населені пункти, знищуючи їх. 

Роман Погорілий з DeepState повідомляє про ускладнення ситуації.
Роман Погорілий з DeepState повідомляє про ускладнення ситуації. Фото: Телеканал Еспресо

Ворог бачить можливість скористатися успіхами та розвивати їх. Наші бійці роблять усе можливе, стримуючи натиск на своїх плечах і працюючи на межі можливостей. Однак ворог нарощує потенціал, застосовуючи велику кількість обстрілів, працює артилерія, авіація. Ситуація ускладнюється, що стає очевидним із публічних обговорень. Ми намагалися привернути увагу до цих подій, але це лише загальний опис без деталей. Сподіваємося на зміни, проте ситуація там ускладнюється і погіршується,

додав він.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин підтвердив, що на Торецькому напрямку ворог намагається атакувати позиції українських захисників, залучаючи піхоту та артилерію, а також активно застосовуючи авіацію для атак на Торецьк, Північне, Південне і Залізне. Мета окупантів залишається такою ж, як під час наступальних дій у Бахмуті, Авдіївці й на інших напрямках — спроба оточити українські підрозділи, блокувати їхню логістику і таким чином витіснити їх, вирівнюючи лінію фронту.

Політолог і військовослужбовець 41-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Кирило Сазонов додав, що ворожі атаки завдають значних руйнувань. Він зазначив, що росіяни кудись дуже поспішають, і у них залишилося мало часу з причин, які ще не ясні. Вони рвуться до межі Донецької області за будь-яку ціну. Попри брак досвідченої піхоти, українські сили тримаються, працюють і знищують противника, використовуючи артилерію та міномети.

Нещодавно Пентагон дозволив Україні бити американською зброєю по Криму.

Вийти з мобільної версії