Пентагон дозволив Україні бити американською зброєю по Криму

«Крим — це Україна», — Патрік Райдер.

2 Липня 2024
1 хв читання
420 переглядів
Удари ЗСУ по Криму не забороняють

Позиція Сполучених Штатів щодо застосування українською армією американської зброї на території Росії залишається незмінною. Удари ЗСУ по Криму не забороняються. Проте це не стосується російських військових об’єктів у тимчасово окупованому півострові. Про це повідомляє NewDay з посиланням на слова речника Пентагону Патріка Райдера, якого під час брифінгу запитали, чи обговорювалася ця тема під час зустрічі міністрів оборони України та США

Наша політика щодо використання (ЗСУ) далекобійної зброї по Росії не змінилася,

прокоментував Райдер

Водночас у відповідь на уточнення щодо окупованого Криму, він підкреслив, що «Крим — це Україна». 

Зазначимо, що раніше США дозволили Україні використовувати надану американську зброю для ударів по території Росії, проте встановили обмеження — використовувати зброю США можна лише на прикордонних територіях.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що західні країни ведуть дискусії щодо дозволу на атаки території Росії без обмежень по напрямках чи глибині російського тилу. Однак президент США Джо Байден виступає проти дозволу ЗСУ завдавати ударів з американської зброї по військових цілях в оперативних зонах або тилу Росії.

Іноземні ЗМІ також повідомляли, що багато чиновників в США й за кордоном наполягають на тому, щоб Білий дім скасував усі обмеження щодо застосування ЗСУ американського озброєння проти території Росії.

Вийти з мобільної версії