Чого очікувати Україні від нового прем’єра Британії

Кір Стармер і Володимир Зеленський готуються до першої офіційної зустрічі.

6 Липня 2024
1 хв читання
328 переглядів

Сьогодні, після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським, новообраний прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підтвердив невід’ємну підтримку своєї країни у боротьбі України з російською агресією, пише NewDay.

У заяві, опублікованій на його X-акаунті, політик підкреслив, що Велика Британія, незважаючи на зміну уряду, залишається вірною своїм зобов’язанням і продовжить активну підтримку України.

Боротьба України з російською агресією, що триває, має значення для всіх нас. Підтримка Великої Британії залишається непохитною,

зазначив політик.

Кір Стармер також заявив про своє очікування швидкої зустрічі із президентом Зеленським для обговорення подальших кроків у співпраці між двома країнами. Ця зустріч стане першою важливою подією в його новій ролі прем’єр-міністра.

Кір Стармер та Володимир Зеленський обговорили майбутню стратегічну угоду між Великою Британією та Україною.
Кір Стармер та Володимир Зеленський обговорили майбутню стратегічну угоду між Великою Британією і Україною. Фото: x.com/Keir_Starmer

Лейбористська партія, очолювана Кіром Стармером, здобула перемогу на виборах зі значною підтримкою громадськості, повернувши лейбористам владу після 14 років перебування в опозиції. Цей рух підкреслює важливість для Великої Британії активної участі в міжнародних питаннях і підтримки демократичних цінностей у світі.

Зустріч між прем’єром Кіром Стармером й президентом Володимиром Зеленським наближається, і сподіваємося, що вона сприятиме подальшому зміцненню відносин між Великою Британією та Україною.

Нещодавно стало відомо, коли Залужний розпочне роботу послом у Британії.

Вийти з мобільної версії