Стало відомо, коли Залужний розпочне роботу послом у Британії

Офіційний старт вже 10 липня.

6 Липня 2024
1 хв читання
358 переглядів
Колишній головнокомандувач ЗСУ вже вирушив до Великої Британії для виконання посольських обов'язків.

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочне виконання посольських обов’язків у Великій Британії вже найближчим часом. Про це повідомляє NewDay, посилаючись на заяву українських журналістів, що мають джерела у дипломатичних колах. Як відомо, Залужний вже вирушив до Лондона. Очікується, що він розпочне роботу у середу, 10 липня.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Зеленський тоді заявив, що таке рішення було необхідним для «перезавантаження» в менеджменті військового командування.

На початку березня стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії. За словами президента, сам генерал бачив себе на дипломатичному напрямі.

9 лютого стало відомо, що президент Володимир Зеленський надав звання Героя України ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному і начальнику Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову.

А вже 7 березня президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після кількох розмов із колишнім головкомом ЗСУ особисто він переконався, що у Валерія Залужного «лежить душа» до виконання обов’язків дипломата.

Нещодавно Столтенберг назвав дату, коли бачить Україну в НАТО.

Вийти з мобільної версії