Орбан на саміті НАТО заявив, що проти вступу України

Угорський прем'єр вразив своїм виступом.

13 Липня 2024
1 хв читання
2K переглядів
Орбан виступив проти вступу України до НАТО на саміті у Вашингтоні

На саміті НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти приєднання України до Альянсу. Під час зустрічі, де присутній був український президент Володимир Зеленський, Орбан висловив переконання, що Україні не варто ставати членом НАТО, що викликало різні реакції серед інших лідерів, повідомляє NewDay з посиланням на заяву видання Bloomberg.

Попередньо угода, досягнута до саміту, передбачала відмову Орбана від військової підтримки України. Однак його пряма позиція стосовно членства України в НАТО викликала жваві обговорення під час зачиненої частини зустрічі. Деякі лідери висловили протилежні думки, наводячи приклади історії Угорщини як аргументи на користь вступу України в Альянс.

Орбан навіть висловив думку на пленарному засіданні із Зеленським, що Україні не варто вступати до НАТО, як нам повідомили. Деякі лідери заперечили, а один з них заявив, що історія Угорщини показує, чому Україна має бути в Альянсі,

розповідає агентство.

Після участі в саміті Орбан планує зустрітися з Дональдом Трампом у Флориді, де, за повідомленнями, обговорюватимуть ситуацію на сході Європи та питання безпеки.

Нещодавно у Зеленського прокоментували візит Орбана до Москви.

Вийти з мобільної версії