Удар по репутації ЄС: у Зеленського прокоментували візит Орбана до Москви

Така поведінка демонструє відсутність єдності в ЄС.

6 Липня 2024
1 хв читання
348 переглядів
Подоляк: візит Орбана до Москви - прямий удар по репутації ЄС

Зустрічі угорського прем’єра Віктора Орбана з диктатором РФ у Москві — це прямий удар по репутації Європейського Союзу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє NewDay.

З його слів, європейські лідери мають для себе ухвалити певні політичні та юридичні рішення, а також провести внутрішню дискусію. Адже, наголосив Подоляк, Орбан позиціонував себе не як прем’єра Угорщини, а в статусі головування в Раді ЄС.

І Путін зробив відповідну заяву, і російська пропаганда представляла Орбана не як прем’єр-міністра, саме як того, хто головує в ЄС. Це, я вважаю, прямий удар по репутації Європейського Союзу. Якщо ваша країна, яка є невід’ємною частиною ЄС, головує в ЄС, і без згоди відповідних органів їде до Москви, що створює хибні передумови якісь, то, звісно, це потребує належної реакції. Хотілося б, щоб це була реакція не тільки інформаційна. А щоб це була хороша внутрішня дискусія,

коментує Подоляк.

Представник ОП наголосив, що така поведінка угорського політика дає сигнал, що єдності в Євросоюзі немає. Зі слів Подоляка, «це поганий сигнал і репутаційно, і в юридичному аспекті». 

Чи матиме все це якісь наслідки з погляду війни і миру? Ні, звичайно ж, 

зазначив політик.

Адже Україна має чітку позицію. Саме її підтримує проукраїнська коаліція в повному обсязі. Відтак тому Російська Федерація не може диктувати жодних умов.

Українці чекають результатів цієї зустрічі й сподіваються на відповідні дії з боку Європейського Союзу та їх подальшу підтримку України під час війни. Нещодавно ми розповідали про головні результати неанонсованої зустрічі Орбана і Зеленського.

Вийти з мобільної версії