Командирів бригад масово звільняють через відмову йти в контрнаступ — Ставлять фантастичні завдання

Важливий підрозділ під тиском: 24-та бригада в Часовому Ярі без командира.

13 Липня 2024
1 хв читання
467 переглядів
Командира 24-ї бригади ЗСУ, яка обороняє Часів Яр, відправляють у відставку через відмову контратакувати

Журналістка Анна Калюжна повідомляє про відставку командира 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка обороняє Часів Яр. Причиною звільнення стала відмова виконувати накази щодо контратак, інформує NewDay.

Тільки-но стабілізувалася лінія оборони, як бригаді ставляться «фантастичні завдання», а командири, які намагаються виходити з реалій, а не фантазій, знімаються,

пише журналістка. 

Калюжна також зазначила, що подібна тенденція спостерігається і в інших бригадах. Вона наголошує на важливості ситуації в Часовому Ярі, де 24 ОМБр разом з іншими підрозділами виконує важливу стримуючу роль.

Заступник командира батальйону 206 Роман Кулик у своєму пості вказав на проблеми, з якими стикаються військові. 

Нарізаються фантастичні задачі, які розраховані або на космодесантників, або на щонайменше запакованих 20-річними «спортіками» й технікою свіжі підрозділи. Що ці люди в***бані фізично й психологічно роками Великої війни, що засобів і боєприпасів для підтримки піхоти тотально не вистачає — все це тупо ігнорується. Командири, які озвучують ці проблеми, а не тупо козиряють, піддаються остракізму, висміюються як «слабаки» й «соплі». В результаті такої близорукості/тупості/злочинної недбалості фантастичні задачі не виконуються, люди гинуть, випадають зі строю, а коли апетити зменшуються і доходить до реалістичних задач — уже нікому їх виконувати,

коментує Кулик.

Ця ситуація повторюється і в інших підрозділах. За останній час були звільнені командири 14, 65, 79, 43 і 68 бригад, що викликає нерозуміння серед особового складу. Калюжна закликає колег та суб’єктів цивільного контролю ЗСУ звернути увагу на цю ситуацію й перевірити інформацію.

Нещодавно ми відповіли, яким жінкам загрожує штраф за неоновлення даних.

Вийти з мобільної версії