На Волині впровадили новий порядок вручення повісток

Оновлена процедура.

13 Серпня 2024
1 хв читання
211 переглядів
Тепер у Волинській області повістки надсилатимуться поштою з підтвердженням від поштового оператора.

У Волинській області розпочали впроваджувати новий порядок вручення повісток військовозобов’язаним. Відтепер повістки надсилатимуться поштою, і підтвердженням їх отримання буде документ від поштового оператора. Це може бути підтвердження про отримання листа, відмітка про відмову в отриманні або інформація про відсутність адресата за вказаною адресою. Важливо знати, що повістка вважатиметься врученою навіть у випадку, якщо адресат не зміг її отримати, пише NewDay.

Про нововведення розповіла пресофіцерка Волинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Уляна Кравчук. Вона зазначила, що у разі, якщо особа не з’явиться до ТЦК у вказаний у повістці час, їй загрожує адміністративна відповідальність. Районні ТЦК виносять постанови про накладення штрафів, які надсилаються рекомендованим листом на зазначену адресу або за останнім місцем реєстрації.

Так, резервістам і військовозобов’язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації. Хочу наголосити, що така повістка буде вважатися належним чином врученою навіть в тому разі, коли адресат з якихось причин не зміг її отримати. Також доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але разом з тим він все одно повинен виконати свій обов’язок,

коментує Кравчук.

Уляна Кравчук підкреслила, що сплата штрафів за порушення правил військового обліку чи за неявку за повісткою не звільняє громадянина від «виконання військового обов’язку». Адміністративне покарання не є альтернативою службі, і навіть після сплати штрафу особа «зобов’язана виконати свій обов’язок».

Нещодавно ми розповіли, у яких випадках заброньованого громадянина можуть мобілізувати.

Вийти з мобільної версії