Керівника Антимонопольного комітету підозрюють у незаконному збагаченні на понад 56 млн грн

Підозрюваний не вказав своє майно у деклараціях за 2020–2023 роки.

14 Серпня 2024
2 хв читання
276 переглядів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру посадовцю державної установи зі спеціальним статусом у незаконному збагаченні на суму понад 56 мільйонів гривень і декларуванні недостовірної інформації, пише NewDay.

Слідство встановило, що у період з 2020 по 2023 рік, перебуваючи на посаді керівника обласної державної адміністрації, підозрюваний набув 21 об’єкт нерухомості й розкішний автомобіль, при цьому зареєстрував майно на родичів своєї дружини.

До переліку майна входять:

  • 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м;
  • будинок під Києвом площею понад 220 кв. м;
  • 2 гаражних бокси;
  • 6 паркомісць;
  • 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
  • автомобіль BMW X3.

Згідно з даними слідства, різниця між вартістю цього майна і доходами посадовця і його дружини становить 56,2 млн грн. Крім того, підозрюваний не зазначив це майно у деклараціях за 2020, 2021, 2022 і 2023 роки.

Керівник держоргану підозрюється у володінні майном на 56,2 млн грн, зареєстрованим на родичів його дружини.
Керівник держоргану підозрюється у володінні майном на 56,2 млн грн, зареєстрованим на родичів його дружини. Фото: nabu.gov.ua

Зазначено, що розслідування було розпочато після публікації журналістського розслідування «Радіо Свобода». Слідчі органи кваліфікують дії підозрюваного за статтями 368-5 і частиною 2 статті 366-2 Кримінального кодексу України.

У повідомленні НАБУ ім’я і прізвище підозрюваного традиційно не розголошується, однак, за інформацією «Української правди» з посиланням на власні джерела, йдеться про Павла Кириленка, керівника Антимонопольного комітету України.

Керівник держоргану підозрюється у володінні майном на 56,2 млн грн, зареєстрованим на родичів його дружини. Фото: facebook.com/pavlokyrylenko

Згідно з Конституцією України, особа вважається невинуватою до доведення її вини в законному порядку та до винесення обвинувального вироку суду.

Нещодавно ми розповіли подробиці затримання замміністра-хабарника.

Вийти з мобільної версії