Олександра Хейло «здав» міністр енергетики: подробиці затримання замміністра-хабарника

Масштабна корупційна схема.

12 Серпня 2024
2 хв читання
293 переглядів

У Києві затримано заступника міністра енергетики Олександра Хейло за підозрою в отриманні хабаря у пів мільйона доларів, повідомляє NewDay.

Згідно з інформацією, яку надали Служба безпеки України та детективи Національного антикорупційного бюро, затримання стало можливим завдяки інформації, наданій міністром енергетики, який сам ініціював розслідування. Хейло вимагав чималий хабар за дозвіл на евакуацію дорогоцінного гірничого обладнання із зони бойових дій на сході України до західних регіонів.

Чиновник, за даними слідства, пообіцяв безперешкодний переніс устаткування однієї з державних вугільних компаній, розташованої в зоні конфлікту, на шахти Львівсько-Волинського басейну. Це устаткування виявилося критично важливим для функціонування вугільної промисловості, і його евакуація була необхідною для забезпечення стабільності виробництва.

Для реалізації своїх планів Хейло залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, керівника енергетичної компанії з Миколаївської області й директора видобувного підприємства з Донеччини. Хабар, що надходив частинами, передавався через зазначених посередників, проте ці спроби уникнути відповідальності не увінчалися успіхом.

Міністр енергетики сприяв викриттю корупційної схеми та затриманню свого заступника.
Міністр енергетики сприяв викриттю корупційної схеми та затриманню свого заступника. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки та НАБУ за сприяння Міністра енергетики України викрили масштабну корупційну схему, яку організував його заступник. У результаті комплексних заходів заступника глави Міненерго затримано у Києві на хабарі у пів мільйона доларів. За цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Мова йде про унікальне і дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту — Покровському,

йдеться в заяві СБУ.

Правоохоронці затримали Хейло та його спільників «на гарячому» під час отримання частини хабаря. Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України — отримання неправомірної вигоди службовою особою. Триває слідство, і вже вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для фігурантів справи.

У разі доведення вини, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування продовжується, щоб встановити всі обставини злочину і притягнути винних до відповідальності. Комплексні заходи проводяться за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Київської обласної прокуратури.

Нещодавно у Києві оштрафували модель OnlyFans на велику суму.

Вийти з мобільної версії