Колишні ув’язнені воюють в Курській області: незвичайний підрозділ ЗСУ показав вражаючі результати

Від в'язниці до фронту.

16 Серпня 2024
2 хв читання
271 переглядів
Новий підрозділ ЗСУ, що складається з колишніх ув'язнених, вже розгромив ворожу колону в Курській області.

У рамках поточної спецоперації Збройних сил України в Курській області активний підрозділ, сформований з колишніх українських ув’язнених, вже встиг довести свою ефективність. Це перша місія для цього підрозділу, який сформувався з контрактників, що раніше відбували покарання за різні злочини, повідомляє NewDay.

Згідно з інформацією, оприлюдненою виданням «Economist», підрозділом командує старший лейтенант Назар Кішак. Під його керівництвом бійці вже успішно розбили ворожу колону на півночі від одного з населених пунктів Росії, куди увійшли ЗСУ. Командир підрозділу високо оцінює своїх підлеглих. Однак у результаті бойових дій 13 серпня підрозділ поніс першу втрату — 24-річного Михайла, який раніше був засуджений за грабіж.

Серед бійців є і 47-річний Геннадій, також відомий під прізвиськом «Вікіпедія». Він був засуджений у 2021 році за вбивство і збройне пограбування. Геннадій згадує, що в день злочину він був нетверезий і намагався купити пиво, коли охоронець спробував вилучити його зброю, що і призвело до трагічного випадку. За його словами, ув’язнення допомогло йому зрозуміти і змінити себе, ставши спокійнішим.

Я пішов додому, ліг спати, а коли я прокинувся, на мене чекав вітальний комітет… Не те щоб я бачив багато чого страшного на цій війні. Просто росіянин без верхньої половини. Нижня половина є, а верхньої немає. Нічого особливого,

розповідає Геннадій.

Ще один боєць, 55-річний Саша, прозваний «Бахмутом», родом із центральної України, також має кримінальне минуле. Він був засуджений у 2021 році за стрілянину в людину, але після початку війни звернувся до суду з проханням дозволити йому воювати на передовій. Наразі він воює в Курській області і висловлює гордість за свою участь.

Важко описати почуття. Просто приголомшливо. Ми прийшли сюди. Ми показали, що ми смілива нація,

ділиться Саша.

ЗСУ зайшли на територію Курщини 10 серпня, підтримуючи ударну групу елітних підрозділів, які перетнули російський кордон 6 серпня. Колишні засуджені продовжують бої на півночі від Суджі. Командир підрозділу вважає, що попередній успіх цього експерименту доводить, що надання людям другого шансу може бути ефективним. За його словами, засуджені мають всі права, як і звичайні солдати.

Офіцер Кішак, походженням з військової династії (його мати також воює на Донбасі), відзначає, що нова служба дала його підлеглим відчуття мети в житті.

Нагадаємо, що Путін шокований успіхом ЗСУ в Курській області.

Вийти з мобільної версії