Путін шокований успіхом ЗСУ в Курській області

Несподіване просування українських бійців в Курську ставить під загрозу позиції Росії.

12 Серпня 2024
1 хв читання
240 переглядів
У Курську українські сили завдають удару, а Росія ще не змогла зупинити наступ

Згідно з інформацією німецького видання Bild, несподіване просування Збройних сил України в Курській області стало справжнім шоком для російського президента Володимира Путіна та його військового керівництва, повідомляє NewDay. Атака, що раптово розпочалася, виявилася настільки ефективною, що Москва наразі не в змозі зупинити український наступ. Зазначимо, що Кремль навіть порівняв прорив ЗСУ в Курській області з Курською битвою 1943 року.

Ми йдемо в наступ. Задіяні тисячі українських військових. Мета — розосередити позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії,

розповідає анонімно український військовий.

Bild зазначає, що українська армія, під командуванням президента Володимира Зеленського, використовує ракети, безпілотники і артилерію для підтримки наступу. Російські війська вже викликали підкріплення, проте поки що ці зусилля не дали бажаних результатів. Експерти Інституту вивчення війни США (ISW) припускають, що швидке просування українських сил може сповільнитися в найближчому майбутньому.

Армія президента Володимира Зеленського чинить невпинний тиск ракетами, безпілотниками та артилерією. Російські війська викликали підкріплення — поки що безуспішно. Однак, на думку експертів Інституту вивчення війни США (ISW), українське просування може сповільнитися,

коментує Bild.

У матеріалі також наводиться коментар українського військового, який підтверджує, що операція в Курській області має на меті дестабілізувати ситуацію в Росії. 

Нагадаємо, що наразі Курська область під DDoS-атакою, що паралізувала інтернет-ресурси регіону.

Вийти з мобільної версії