Кабмін затвердив новий вигляд повісток ТЦК та визначив порядок їх вручення

Тепер можливе надсилання поштою і перевірка через QR-код.

23 Серпня 2024
2 хв читання
218 переглядів

Кабінет Міністрів України ухвалив нові правила щодо вигляду і вручення повісток ТЦК, відповідно до яких документи можуть бути сформовані через електронний реєстр «Оберіг» або надруковані на бланках. Про це повідомляє NewDay з посиланням на «Судово-юридичну газету».

Згідно з нововведеннями, повістки, створені за допомогою реєстру «Оберіг», можуть бути централізовано надруковані та надіслані військовозобов’язаним поштою, або роздруковані й вручені особисто під час оповіщення. Уряд також затвердив новий дизайн повісток, що будуть надсилатися на паперових бланках або електронними засобами.

Незалежно від способу формування, будь-яка повістка — чи то роздрукована, чи на бланку — матиме однакову юридичну силу. Для паперових повісток обов’язковими є такі реквізити: найменування посади, ім’я та прізвище посадової особи, яка видала повістку, підпис, дата підписання і гербова печатка. Для електронних повісток зазначатимуться прізвище керівника ТЦК або його відділу та дата накладення кваліфікованого електронного підпису.

Новий формат повісток.
Новий формат повісток. Фото: sud.ua
Новий формат повісток. Фото: sud.ua

Також Кабмін доповнив Порядок проведення призову нововведенням, відповідно до якого перевірка чинності електронних повісток здійснюватиметься за допомогою зчитування QR-коду. Для цього буде використовуватись електронний кабінет призовника або мобільний додаток «Резерв+».

Паперові варіанти повісток, роздруковані через реєстр «Оберіг», повинні містити QR-код з інформацією про документ. У разі надсилання повісток поштою, на них будуть зазначені штриховий код оператора поштового зв’язку, а також прізвище, ім’я, по батькові й адреса отримувача.

Нагадаємо, що Кабмін також спростив мобілізаційні правила для родичів, які доглядають тяжкохворих.

Вийти з мобільної версії