Ракетний удар по інституту та лікарні в Полтаві. 41 людина загинула, постраждалих шукають під завалами

Частково знищено будівлю інституту, понад 25 осіб врятовано з-під руйнувань.

3 Вересня 2024
2 хв читання
185 переглядів
Президент Зеленський повідомив про 41 загиблого і понад 180 поранених внаслідок ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві.

У вівторок, 3 вересня, Росія завдала удару балістичними ракетами по Полтаві, в результаті чого загинули 41 особа, а понад 180 отримали поранення. Про це повідомили в Міністерстві оборони України і підтвердив Президент Володимир Зеленський, пише NewDay.

За даними Міноборони, російські агресори використали дві балістичні ракети, які вразили Полтавський військовий інститут зв’язку та прилеглу територію. Сьогодні Полтава переживає важкий день, оскільки удар був завданий по важливому навчальному закладу, внаслідок чого частково зруйновано одну з будівель інституту.

Сьогодні Полтава переживає страшний день. Російський агресор завдав варварського удару по одному із навчальних закладів міста. За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Тимчасовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей у ​​момент евакуації у бомбосховищі. Висловлюємо щирі співчуття сім’ям загиблих. Ця трагедія — чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців. Закликаємо всіх зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Будь-які спекуляції на цій трагедії неприпустимі,

йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

Рятувальники вже витягли з-під завалів 25 осіб, з яких 11 вдалося деблокувати безпосередньо з-під уламків. Робота з розбору завалів і порятунку триває.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих і зазначив, що завдані удари по території навчального закладу та сусідньої лікарні. 

Була частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Понад 180 людей поранено. На жаль, багато загиблих. Станом на даний момент відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним і близьким,

заявив Зеленський.

Внаслідок ракетного удару також пошкоджені кілька багатоповерхівок у місті. Поліція проводить поквартирний обхід для перевірки наявності постраждалих і вже зафіксувала близько 100 заяв про пошкодження майна.

Голова МВС України Ігор Клименко повідомив, що рятувальні служби локалізували пожежу й продовжують роботу на місці. 

Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги. Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, що деблокували з-під завалів усіх,

прокоментував Клименко.

Медики закликають мешканців Полтави стати донорами крові. Кров приймають на базі Полтавської обласної лікарні за адресою: вул. Шевченка, 23, з 8:00 до 14:00. Контактний номер: +380954521357.

Нещодавно Росія атакувала Київську ГЕС.

Вийти з мобільної версії