Російські сили просунулись на фронті в Україні та на Курщині — ISW

Інститут вивчення війни коментує ворожу активність на кількох фронтах в Україні.

16 Вересня 2024
2 хв читання
106 переглядів
Підтвердження просування російських військ на Покровському напрямку та Курщині

15 вересня Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив новий звіт, згідно з яким російські сили демонструють активність на кількох фронтах в Україні, зокрема в Сіверському, Покровському і Вугледарському напрямках, а також на Курщині, пише NewDay.

Покровський напрямок

В районі Покровська російські війська просунулися, проте підтверджених змін на лінії фронту не було. Геолокаційні кадри свідчать про активні наступальні дії в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля та інших населених пунктів. Водночас російські джерела повідомляють про просування на схід від Селидового і південно-західну частину Українки, але ці дані не були підтверджені аналітиками ISW.

Бої на Курщині

На Курщині ситуація також залишається напруженою. 14 вересня російський військовий блогер повідомив про просування українських сил до південно-східної околиці Вольфіно. Російські війська, своєю чергою, відвоювали деякі території, включаючи населені пункти на південь від Курська. Відзначено також, що в Глушковському районі українські сили просунулися на південь від Глушкова.

Бої в Харківській області

На Харківщині бої продовжуються біля Глибокого та Вовчанська. Темпи ворожих ударів планувальними бомбами знизилися, ймовірно, через втрати російських безпілотників дальньої дії.

Луганська область

У Луганській області російські війська незначно просунулися на північний захід від Сватового. Геолокаційні кадри показують, що українські дрони активно використовуються проти російських позицій. Російські сили продовжують наступальні дії в різних районах, включаючи Куп’янськ, Сватове і Кремінну.

Ситуація в Донецькій області

На Донецькому фронті російські війська активізувалися на Сіверському напрямку та під Вугледаром. Вони просунулися на північний схід від Водяного і в районах поблизу Катеринівки і Костянтинівки. Однак підтверджених змін лінії фронту в цих районах не було. Наступальні операції також велись в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новоторецька й Красного Яру. 

Південний фронт

На південному фронті в Запорізькій області позиційні бої тривають, але значних змін на лінії фронту не відзначено. Російська диверсійно-розвідувальна група провела рейд на позиції українських військ поблизу Кам’янського, але без значного просування.

Нагадаємо, що Шольц забороняє Україні бити вглиб Росії, попри рішення інших країн.

Вийти з мобільної версії