Шольц забороняє Україні бити вглиб Росії, попри рішення інших країн

Канцлер Німеччини підтвердив свою позицію щодо обмеження використання німецької зброї Україною.

14 Вересня 2024
1 хв читання
138 переглядів
Німеччина не дозволить Україні атакувати глибокі цілі в Росії німецькою зброєю, незважаючи на позицію інших країн.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив заяву про те, що Німеччина не дозволить Україні використовувати німецьку зброю дальнього радіуса дії для атак на цілі в глибині Росії, навіть якщо інші країни вирішать інакше, пише NewDay.

Під час спілкування з громадянами у місті Пренцлау в Браденбурзі, як повідомляє видання Welt, Шольц підкреслив, що його позиція залишиться незмінною незалежно від можливих змін у політиці інших держав.

Це залишається в силі. Саме тому я буду дотримуватися своєї позиції, навіть якщо інші країни вирішать інакше… Я не буду цього робити, тому що вважаю, що це проблема,

заявив політик.

Він також прокоментував можливість зміни обмежень з боку США, підкресливши, що не всі повідомлення та спекуляції є правдивими. 

Нагадаємо, що США і Велика Британія вирішили дозволити Україні використовувати їхню зброю для ударів по території Росії, проте офіційного оголошення про це поки не було. Як повідомляє The Guardian, розгортання ракет є частиною плану для спроби припинення війни. Президент США Джо Байден відкинув твердження, що використання ракет Storm Shadow еквівалентне вступу НАТО у конфлікт, під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Вийти з мобільної версії