Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Мета зустрічі — обговорення підтримки України в опалювальний сезон.

20 Вересня 2024
1 хв читання
66 переглядів
Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до української столиці сьогодні, 20 вересня, в рамках свого 8-го візиту, метою якого є обговорення важливих питань, пов’язаних із підтримкою України у підготовці до зими, пише NewDay.

У своєму повідомленні в X фон дер Ляєн зазначила, що Росія продовжує націлюватися на енергетичну інфраструктуру України.

Росія продовжує націлюватися на енергетичну інфраструктуру. Ми допоможемо Україні в її мужніх зусиллях. Я приїхала сюди, щоб обговорити підтримку Європи. Від готовності до зими до оборони, до вступу та прогресу у сфері позик G7,

написала Урсула фон дер Ляєн.

Варто зазначити, що раніше європейські чиновники оголосили про намір покрити чверть енергетичних потреб України цього зимового сезону. Фон дер Ляєн зауважила, що Росія «намагається занурити Україну в пітьму», знищивши 80% теплових електростанцій і третину гідроелектричних потужностей країни. За її словами, Україні цієї зими необхідно 17 гігаватів електроенергії.

Голова Єврокомісії також окреслила три основні напрями енергетичної допомоги, які ЄС планує надати Україні, щоб забезпечити стабільність енергетичної системи в критичний зимовий період.

Нагадаємо, що у Європі припинення транзиту російського газу майже не відчутне.

Вийти з мобільної версії