Офіс генпрокурора готує документи для екстрадиції депутата Артема Дмитрука

Сам нардеп стверджує, що екстрадиція є політичним переслідуванням.

26 Вересня 2024
1 хв читання
94 переглядів
Офіс генпрокурора готує документи для екстрадиції депутата, який переховується за кордоном.

Офіс Генерального прокурора України готує матеріали для екстрадиції народного депутата Артема Дмитрука, який наразі перебуває у Лондоні. Про це повідомила пресслужба відомства, пише NewDay.

У межах співпраці з компетентними органами іноземної країни Офіс Генпрокурора готує матеріали для видачі (екстрадиції) народного депутата України, який перебуває у розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні. Наразі місцезнаходження депутата встановлено та судом йому визначено міру запобіжного заходу,

зазначено у заяві.

За інформацією видання The Independent, Дмитрука затримали у Лондоні, і його екстрадиція буде розглянута судом. Сам депутат стверджує, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку після його виїзду з України у серпні. Він називає запит на екстрадицію «політичним переслідуванням» через свої політичні погляди та підтримку УПЦ. Дмитрук також запевняє, що не має особистих проблем з президентом Володимиром Зеленським.

Крім того, Державне бюро розслідувань підтвердило, що Дмитрук незаконно перетнув кордон і оголосило його у міжнародний розшук. Печерський районний суд Києва вже обрав для депутата запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Нагадаємо, нещодавно Путін вперше публічно зібрав Раду безпеки щодо ядерного стримування.

Вийти з мобільної версії