Яка країна тимчасово прихистила нардепа-втікача Дмитрука

Помічник нардепа від ОПЗЖ Володимир Крохмаль сприяв втечі Дмитрука з України.

4 Вересня 2024
1 хв читання
143 переглядів

Народний депутат Артем Дмитрук, якого Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило в міжнародний розшук, отримав тимчасовий захист у Молдові. Інформацію про це оприлюднила «Українська правда», опублікувавши зображення документа, виданого Головною інспекцією з питань міграції Молдови, пише NewDay.

Згідно з повідомленням, Дмитруку у втечі з України допомагав помічник на громадських засадах народного депутата від ОПЗЖ Суто Мамояна Володимир Крохмаль. Він, як вказано, був за кермом автомобіля, який доставив Дмитрука до Молдови. Під час допиту Крохмаль заявив, що отримав прохання підвезти особу до певного місця, але не вказав, хто саме звернувся з цим проханням.

Слідство також виявило, що до незаконного переправлення Дмитрука через державний кордон України причетний громадянин України Айдин Улуханов, який уже виїхав з України і наразі перебуває на території Придністров’я.

Молдова надала тимчасовий захист нардепу Артему Дмитруку, який перебуває в міжнародному розшуку.
Молдова надала тимчасовий захист нардепу Артему Дмитруку, який перебуває в міжнародному розшуку. Фото: pravda.com.ua

Розслідування триває, і правоохоронці перевіряють інформацію про можливу участь інших осіб у цій справі. Народний депутат Мамоян пояснив, що Дмитрук попросив у нього машину для поїздки до Одеси через побоювання за свою безпеку. Мамоян запевнив, що правоохоронці не зверталися до нього з питаннями про допомогу у втечі Дмитрука.

26 серпня в ефірі національного телемарафону радниця з питань комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян підтвердила нелегальний виїзд країни Дмитрука з країни. 

Нещодавно в Україні було ліквідовано міжнародне наркоугруповання.

Вийти з мобільної версії