Президент Зеленський готується до переговорів

Війна в Україні досягає критичного моменту напередодні виборів у США.

28 Вересня 2024
2 хв читання
66 переглядів
Зеленський представляє план перемоги в умовах зростаючого тиску на Україну.

На фоні наближення президентських виборів у США та двох з половиною років повномасштабної війни, розв’язаної Росією, Україна опинилася на важливому роздоріжжі. Президент Володимир Зеленський представив свій «план перемоги», що має на меті забезпечити майбутнє країни незалежно від результатів американських виборів, пише NewDay з посиланням на El País.

Війна в Україні досягла вирішального етапу за п’ять тижнів до виборів у США, де під загрозою перебуває продовження військової допомоги від адміністрації Демократичної партії. Зеленський використовує цей момент, щоб представити свій мирний план, готуючись до можливих політичних змін у США.

В умовах зростаючого тиску на Україну і наближення зими, що може призвести до серйозних проблем з енергопостачанням через російські бомбардування, країна стикається з викликами, які потребують термінового вирішення. Моральний дух українців, незважаючи на їхню стійкість, починає слабшати, і тому зовнішній тиск на переговори стає дедалі відчутнішим. Однак Зеленському буде складно пояснити можливі поступки, зберігаючи при цьому суверенітет України.

«План перемоги», який Зеленський виклав під час зустрічі з Джо Байденом, має на меті переконати союзників в необхідності продемонструвати силу. Для досягнення переговорів Україні потрібно «щось, що змінить правила гри, щоб змусити Росію піти на мир» як зазначив Зеленський. Вторгнення в Курську область не сприяло швидкому діалогу з Путіним. Київ вимагає додаткових військових постачань, ракет дальнього радіуса дії, фінансової допомоги та підтримки НАТО, щоб захистити свою територію.

Останнє турне Зеленського, яке включало зустріч з Дональдом Трампом, показало, що діалог з американськими політиками не буде простим. Деякі представники Республіканської партії відкрито звинувачують його у втручанні у вибори, тоді як позиція Трампа щодо України й Путіна залишається неоднозначною.

Війна, що зайшла в глухий кут на полі бою, досягла тієї стадії зрілості, яка є і найбільш небезпечною. Майбутнє України та Європи в цілому буде невизначеним, якщо її союзники просто піддадуться на шантаж агресора. Як і в будь-яких мирних переговорах, як знає Зеленський, кожна сторона повинна буде піти на поступки. Але від чого не можна відмовлятися, так це від безпеки і збереження вільної і суверенної України,

зазначає El País.

Перша реакція Білого дому щодо військової допомоги є стриманою, особливо щодо можливих ударів по російській території. Путін, своєю чергою, посилив свої ядерні погрози у відповідь на можливі атаки.

Нещодавно Байден зробив гучну заяву щодо України на своєму останньому виступі в ООН, як президента.

Вийти з мобільної версії