Байден зробив гучну заяву щодо України на своєму останньому виступі в ООН, як президента

Президент США закликав до непохитної підтримки України.

24 Вересня 2024
1 хв читання
109 переглядів
Джо Байден наголосив, що війна Путіна не досягла своїх цілей

Президент США Джо Байден під час свого виступу на 79-й Генеральній асамблеї ООН закликав міжнародну спільноту не втомлюватися у підтримці України, аби допомогти їй перемогти в агресивній війні та зберегти свою свободу, пише NewDay.

Він підкреслив, що вторгнення Росії в Україну стало атакою на основоположні цінності ООН. Американський лідер зазначив, що США разом із понад 50 союзниками вже надали Україні значну допомогу.

Світу належить зробити ще один вибір. Чи зберігатимемо ми нашу підтримку, щоби допомогти Україні виграти цю війну і зберегти свою свободу, або ж ми полишимо це й дозволимо агресії поновитися та знищити націю? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відвернутися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України. Але найголовніше те, що вистояв український народ. Він задумав знищити Україну, але Україна продовжує бути вільною. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли раніше, з двома новими членами, Фінляндією і Швецією,

заявив президент США.

Байден також відзначив, що війна Путіна не досягла своїх цілей. Президент США закликав світ не опускати руки та наголосив, що вибори, які країни роблять сьогодні, визначатимуть майбутнє на десятиліття вперед. Президент України Володимир Зеленський був присутній під час виступу Байдена. 

Нагадаємо, що Генасамблея ООН вже розпочала свої дебати за участю глав держав і урядів. А для Байдена цей виступ в ООН на посаді президента став останнім.

Раніше цього дня Трамп з насмішкою прокоментував візит Зеленського в США і назвав його найбільшим «продавцем» в історії.

Вийти з мобільної версії