В Україні ускладнили процедуру складання іспитів на водійські права

Нові правила прийнято у рамках протидії корупції в Україні.

21 Жовтня 2024
1 хв читання
97 переглядів
Тепер в Україні процес складання іспитів на водійські права ускладнено

В Україні розпочато новий етап у боротьбі з корупцією. Процедура складання іспитів на отримання водійських прав була значно ускладнена. Зміни вже впроваджені в Київській, Львівській, Вінницькій та Одеській областях, пише NewDay з посиланням на Wheel news.

Одним із ключових нововведень стало запровадження обов’язкової відео- і аудіофіксації іспитів. Тепер теоретична частина іспиту буде проходити під наглядом відеокамер та мікрофонів, що суттєво знижує можливості для маніпуляцій, які були поширені раніше.

Для практичного іспиту на категорію «В» також впроваджено 360-градусну камеру, яка фіксує процес з усіх боків. Це дозволяє одночасно записувати екзаменатора й кандидата, а також фіксувати розмови в салоні автомобіля. Записи автоматично передаються на сервер, що забезпечує надійність та прозорість результатів.

Проте, психологи попереджають про ризики, пов’язані зі стресом в екзаменованих через постійний контроль. Це може негативно вплинути на результати іспитів. Таким чином, нові правила значно ускладнюють процес отримання водійських прав, однак, за словами видання, їхня мета — зменшити рівень корупції й підвищити довіру до системи.

Нагадаємо, що з 1 листопада в Україні запроваджується нове обмеження швидкості на дорогах усіх міст.

Вийти з мобільної версії