Обмеження швидкості на всіх дорогах України: нові правила з 1 листопада

У зимовий період максимальна швидкість на дорогах — 50 км/год.

16 Жовтня 2024
1 хв читання
82 переглядів
З 1 листопада на дорогах всіх міст України встановлять обмеження швидкості до 50 км/год - Нацполіція.

З 1 листопада в Україні запроваджується нове обмеження швидкості на дорогах усіх міст. Відповідно до заяви Національної поліції, максимально дозволеною швидкістю в зимовий період стане 50 км/год, пише NewDay.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький підкреслив, що зимовий період є часом підвищеної небезпеки для всіх учасників дорожнього руху. Тому на ділянках, де раніше було дозволено перевищення швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження 50 км/год.

Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості — 50 км/год. Таким чином, Правила фактично не змінюються, а наступає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху,

зазначив Білошицький.

У Києві та Дніпрі, де це дозволяють дорожні обставини, були встановлені знаки вищого обмеження швидкості. Проте з 1 листопада ці знаки будуть замінені на стандартні, що обмежують швидкість до 50 км/год.

Варто зазначити, що дотримання нових правил контролюватиметься за допомогою понад 300 камер, а також близько 200 ручних приладів TruCAM, які використовують патрульні поліцейські для фіксації перевищення швидкості.

Нещодавно ми розповіли, хто з чоловіків може виїжджати за кордон під час воєнного стану.

Вийти з мобільної версії