Бронювання під загрозою: в Україні знову перевірять критичні підприємства

Кабмін запроваджує перевірки критично важливих підприємств.

23 Жовтня 2024
1 хв читання
60 переглядів
Кабмін ухвалив постанову про повторну перевірку на критичність підприємств

В Україні посилюється контроль за підприємствами, які отримують бронювання для своїх працівників. Уряд ухвалив зміни до порядку визначення критичності підприємств, установ та організацій, що мають право на бронювання. Ці зміни передбачають проведення додаткових перевірок, що можуть суттєво вплинути на роботу багатьох компаній, пише NewDay.

Згідно з новою постановою Кабінету Міністрів, органи, що визначають критично важливі підприємства, тепер зобов’язані перевіряти їх відповідність встановленим критеріям протягом всього часу їхньої діяльності. Критерії, які визначають критичність, охоплюють різні аспекти, такі як сплата податків, рівень прибутку і загальна важливість для економіки та населення. 

Водночас виконавці грантових проєктів на замовлення партнерів отримують «залізне» бронювання для всіх своїх співробітників і, схоже, не підпадатимуть під нові перевірки, оскільки їм не потрібно доводити свою критичність чи рівень сплати податків.

За результатами перевірок органи можуть ухвалити рішення про скасування статусу критично важливого для підприємств або підтвердити його. В обох випадках інформація про результати перевірок буде надіслана до Міністерства економіки, Міністерства оборони та інших відповідних відомств.

Нещодавно стало відомо, що у разі несплати штрафів від ТЦК майно і кошти арештовуватимуть.

Вийти з мобільної версії