У разі несплати штрафів від ТЦК майно та кошти арештовуватимуть

Мін’юст оголосило про нові штрафи.

15 Жовтня 2024
1 хв читання
98 переглядів
Чоловіків можуть позбавити майна через несплату штрафів ТЦК.

Міністерство юстиції України заявило, що у разі несплати штрафів від ТЦК, майно й кошти громадянина можуть бути арештовані. Як зазначено у відповідь на запит «Судово-юридичної газети», виконавчі провадження можуть бути відкриті для стягнення штрафів з рахунків порушників, пише NewDay.

До кінця 2024 року Уряд планує направити 900 тисяч повісток військовозобов’язаним. Згідно з новими правилами поштового зв’язку, отримувачам надається три дні, щоб забрати повістку з пошти, якщо вона не вручена особисто. Після повернення неврученої повістки ТЦК зможе розпочати процедуру накладення штрафу, який коливатиметься від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Відповідно до статті 308 Кодексу про адміністративні правопорушення, у разі несплати штрафу у встановлений термін постанова надсилається для примусового виконання до державної виконавчої служби. Міністерство також зазначило, що виконавці можуть вжити заходів щодо арешту коштів та майна боржника.

Нагадаємо, що відповідно до КУпАП штраф має бути сплачено протягом 15 днів з моменту вручення постанови, а у разі оскарження — протягом 15 днів з дати повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Нагадаємо, що чоловіків з 16 до 25 років автоматично вноситимуть до реєстру «Оберіг» під час оформлення паспорта.

Вийти з мобільної версії