Як зберігати молочні продукти: 5 секретів господинь
Молочні продукти дуже корисні для нашого організму та травлення. І без них не можна уявити смачну українську кухню — вареники зі сметаною, ремісничий карпатський сир тощо.
Та враховуючи натуральність компонентів, зберігаються молочні смаколики недовго і лише у холодильнику. Тож сьогодні ми розповімо, як правильно зберігати молоковмісні продукти вдома.
Скільки зберігається молоко
“Термін життя” свіжого молока — 2-3 дні у холодильнику. Якщо мова не йде про пакетоване пастеризоване молоко, термін придатності якого складає кілька місяців. Магазинне пакування звичайного молока дає можливість тримати його у холоді до тижня, але у відкритій тарі усе одно 2-3 дні.
Якщо ви маєте холодильник Liebherr, тоді зберігати молоко потрібно на верхній полиці, де температура більш-менш рівномірна. І ніколи не кладіть пакет до відсіку у дверцятах.
Багато господинь переливають молоко до іншої ємності — використовують для цього тільки скляний чи емальований посуд.
Де покласти кисломолочні продукти
Кефір та йогурт спокійно “проживуть” у холодильнику близько тижня у закритій тарі та не більше як 2 дні у відкритому пакуванні.
Основне правило розміщення таких страв у холодильнику — не класти поруч іншу запашну їжу, бо кефір та йогурти “схильні” до поглинання запахів, що можуть вплинути на смак.
Масло та сметана — чемпіони за терміном зберігання
Скільки простоїть склянка з домашніми вершками чи сметаною важко сказати, адже у багатьох випадках це залежить від якості сировини та технології домашнього приготування. А от магазинні продукти мають доволі тривалий термін зберігання. Сметана простоїть місяць. В умовах холоду масло зберігається до 35 діб, та якщо його покласти до морозилки, термін продовжується до 75 діб більше.
Взагалі, якщо ви полюбляєте заморожувати продукти, потрібно купити холодильник https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/ з великою морозильною камерою. Зараз є можливість вибрати товар за критерієм “Корисний обсяг морозильної камери”, де представлені моделі з обсягом від 4 л до 268 л. Так, прилади Side-by-Side від Liebherr дійсно вражають корисним об’ємом.
Сир або творог
М’який сир — доволі ніжний продукт, який швидко псується та втрачає приємний смак. Тому потрібно особливо дотримуватися умов та строків його зберігання.
Вакуумне пакування, у якому продається магазинний творог, продовжує термін його придатності до 30 діб, та коли герметичність поручена, тобто пакет вже відкритий, потрібно з’їсти сир за кілька днів.
Обирайте для зберігання найхолодніше місце — близько до задньої стінки та морозилки. Та коли тримаєте сир у холодильнику у відкритій тарі більш як кілька днів, досвідчені господині рекомендують не їсти його сирим — зробить запіканку чи сирники.
Тверді та м’які сири
Термін їхнього зберігання залежить від сорту та виду молока, з якого вони зварені. Та півтора-два тижні на зберігання у вас є.
Оскільки цей смаколик швидко підсихає та “завітрюється”, радимо обмотати його пергаментом чи покласти у контейнер з кришкою.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал