Київ буде здавати місця для МАФів, зарядних станцій, поштоматів та терміналів через Прозорро.Продажі

У Києві оренда земельних ділянок для цього буде через Прозорро.Продажі.

14 Червня 2024
One Min Read
247 Views
Київ буде здавати місця для МАФів, зарядних станцій, поштоматів та терміналів через Прозорро.Продажі

Відтепер у Києві оренда земельних ділянок для розміщення тимчасових споруд, зарядних станцій, поштоматів, терміналів та автоматів з продажу товарів буде здійснюватися через державні онлайн-аукціони Прозорро.Продажі. Це рішення було ухвалено Київською міською радою 13 червня 2024 року, про що повідомила пресслужба Прозорро.Продажі.

Основні факти

  1. Організацією онлайн-аукціонів для оренди комунальних площ під тимчасові споруди займатиметься комунальне підприємство «Київ.Прозоро».
  2. Перші земельні ділянки для оренди планують здавати у Печерському районі столиці.
  3. За підсумками онлайн-аукціонів КП «Київ.Прозоро» укладатиме договори оренди строком на 5 років з можливістю продовження.
  4. 80% коштів від оренди земельних ділянок надходитимуть до бюджету міста, а решта – на утримання КП «Київ.Прозоро».
  5. Участь в онлайн-аукціонах може взяти кожен бажаючий, зареєструвавшись на акредитованих майданчиках системи Прозорро.Продажі.

Контекст

Київська міська рада планує суттєво зменшити кількість МАФів у столиці протягом двох років, забороняючи, серед іншого, продаж тютюнових виробів у них. Це рішення було ухвалено на засіданні 13 червня.

Думки киян

Згідно з даними, 74% киян підтримують зменшення кількості МАФів у місті, а 81% вважають, що право на здійснення торгівельної діяльності у тимчасових спорудах повинно продаватися виключно через систему Прозорро.Продажі. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов.

Exit mobile version