Поліцейські Херсонщини врятували пораненого чоловіка, але його дружина загинула від обстрілу

Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

29 Червня 2024
2 Mins Read
154 Views

28 червня військові РФ атакували Золоту Балку Херсонської області. Російські снаряди двічі влучили по одному з домоволодінь, під обстріл потрапило подружжя. Про це повідомляє NewDay.Kherson з посиланням на коментар поліції Херсонської області.

Чоловіка, який отримав поранення, евакуювали до медиків. Їхню автівку військові РФ також атакували дроном. 67-річна жінка, що перебувала вдома, потрапила під обстріл через декілька годин. Снаряд влучив у їх двір, внаслідок чого вона загинула. Вранці 28 червня в Золотій Балці Бериславського району на Херсонщині рятувальники дістали тіло загиблої жінки.

На Херсонщині поліцейські евакуювали з-під російських обстрілів пораненого літнього чоловіка, а за кілька годин його дружину вбив ворожий снаряд,

йдеться в повідомленні.

Протягом 28 червня армія РФ атакувала низку населених пунктів, включаючи Шляхове, Одрадокам’янку, Новокаїри, Янтарне, Дар’ївку, Микільське, Новоолександрівку, Білоусове, Крупицю, Білозерку, Новоберислав, Львове, Михайлівку, Томину Балку, Золоту Балку, Комишани, Наддніпрянське, Антонівку, Садове, Тягинку, Новотягинку, Ольгівку та Херсон.

Обстріл на Херсонщині: загинула жінка, поранено чоловіка.
Обстріл на Херсонщині: загинула жінка, поранено чоловіка. Фото: поліція Херсонської області

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 29 червня близько 5:40 російські військові вчергове атакували Берислав БПЛА. Внаслідок скидання вибухівки по одній із вулиць загинув місцевий житель. Також о 7:05 окупанти обстріляли Наддніпрянське, внаслідок чого отримали поранення двоє людей.

Прокурори та слідчі поліції вживають усіх можливих і належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених ЗС РФ.

Нещодавно розповідали про трьох херсонців, які потрапили під суд за співпрацю з окупантами.

Exit mobile version