Жительку Херсонщини підозрюють у колабораціонізмі їй загрожує до 10 років ув’язнення

Підозрювана — 34-річна жителька Приозерного, яка погодилась співпрацювати з окупантами.

18 Липня 2024
1 хв читання
422 переглядів
Підозрювана стала "главою сельского поселения Томина Балка" у серпні 2022 року.

Жительці Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності за процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури. Про це повідомляє New Day з посиланням на сторінку Telegram Херсонська обласна прокуратура.

Підозрювана обійняла посаду так званої «главы сельского поселения Томина Балка военно-гражданской администрации Белозерской поселковой территориальной громады Херсонского района» у серпні 2022 року.

Вона збирала паспортні дані місцевого населення для підпорядкування життя громади окупаційній владі, винаймала різноробочих без належного оформлення трудових договорів та виплачувала зарплатню у рублях.

Жінка координувала діяльність, давала доручення підлеглим та виконувала розпорядження незаконної адміністрації. У поліції повідомили, що підозрювана — 34-річна жителька Приозерного, яка добровільно погодилась на співпрацю з окупантами.

За інкримінованою статтею їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснюється ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.

Дізнайтеся більше чи готовий Херсон до опалювального сезону? До якої зими готуватись мешканцям.

Вийти з мобільної версії