Влада Херсона повідомляє про небезпеку продуктів з ринків

Небезпека стихійної торгівлі.

5 Серпня 2024
1 хв читання
320 переглядів
Херсонська служба контролю за харчуванням звертає увагу на ризики стихійної торгівлі

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) звертає увагу громадськості на небезпеку продукції, придбаної у місцях несанкціонованої торгівлі. Стихійна торгівля продуктами харчування — це загроза епідемічному добробуту населення, і придбані там продукти можуть серйозно загрожувати здоров’ю, повідомляє NewDay.

Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах й інших невстановлених місцях заборонена, адже ці продукти не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Кілька причин, чому продукти зі стихійних ринків є небезпечними:

  1. Харчові продукти продаються без контролю, що може призвести до споживання заражених товарів.
  2. Продукти можуть продаватися прямо з землі, що підвищує ризик зараження хворобами. Прилавки часто не миються і не дезінфікуються, що збільшує ймовірність інфекційних кишкових захворювань.
  3. На стихійних ринках часто відсутні належні торгові місця, що є порушенням санітарно-гігієнічних вимог.
  4. Продавці не отримують необхідних дозволів від адміністрації та можуть бути носіями інфекційних захворювань, зокрема туберкульозу.
  5. Торгівля поблизу автошляхів може бути особливо небезпечною через високу концентрацію токсичних вихлопних газів, що може призвести до ряду захворювань, включаючи дихальну недостатність і рак легень.
  6. У разі отруєння продуктами з такого базару потерпілий не зможе подати позов до суду.

Пам’ятайте, несанкціонована торгівля (стихійна торгівля) небезпечна для вашого здоров’я та здоров’я ваших близьких,

наголошує Херсонська міська рада.

Херсонське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає громадян уникати покупки продуктів харчування у невстановлених місцях і у випадкових осіб. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею — це відмова від покупок на таких ринках і дотримання санітарно-гігієнічних норм

Нещодавно в ОВА назвали найнебезпечнішу дорогу на Херсонщині, якою краще не їздити.

Вийти з мобільної версії