Як за рік змінився вербовий ліс на дні колишнього Каховського водосховища

Як природа адаптується до змінених умов.

22 Серпня 2024
1 хв читання
207 переглядів
Вербовий ліс на місці колишнього Каховського водосховища

Понад рік тому, 6 червня 2023 року, зруйнована дамба Каховської ГЕС спричинила катастрофічні наслідки для Каховського водосховища. Внаслідок цього, водосховище перестало існувати з 18 червня 2023 року. Але природа вже почала відновлюватися на цих землях, повідомляє NewDay.

Кореспонденти телеканалу ДІМ нещодавно побували на місці колишнього водосховища і зафіксували вражаючі зміни. На площі близько 150 гектарів, де раніше було водосховище, виріс новий вербовий ліс. Місцями дерева досягли висоти понад два метри.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив, що збитки від руйнування Каховської ГЕС оцінюються більш ніж у 1,5 мільярда доларів США. Незважаючи на це, швидке відновлення природи на місці колишнього водосховища є яскравим свідченням сили екосистеми.

Відвідавши новий ліс, кореспонденти телеканалу ДІМ показали, як природа адаптується до змінених умов. Їхній репортаж демонструє не лише масштаби необхідного відновлення, а й можливості природи відновлюватися навіть після значних екологічних катастроф.

Нещодавно у херсонському музеї відкрилася унікальна виставка «Херсон звідусіль».

Вийти з мобільної версії