Популярні помилки, що вбивають двигун вашого автомобіля 

Уникаємо дорогого ремонту.

2 Серпня 2024
1 хв читання
290 переглядів
Не допустіть передчасного зносу двигуна — дізнайтесь про основні помилки водіїв

Водії добре знають, як дорого обходиться ремонт двигуна, і прагнуть уникнути серйозних пошкоджень. Проте часто вони припускаються банальних помилок, які призводять до передчасного зносу мотора. NewDay називає чотири найпоширеніші помилки, що призводять до завчасних проблем з двигуном.

Перша помилка, яку допускає більшість водіїв, — це нерегулярне чищення дроселя

Забруднений дросель може призвести до утрудненого холодного пуску, нерівномірної роботи мотора, а інколи навіть до того, що автомобіль взагалі не заводиться.

Друга помилка — зношені свічки

При роботі мотора зі зношеними свічками паливо може не повністю згоряти в циліндрах, що призводить до втрати потужності, поганого запуску та підвищеного споживання пального. Неповністю згоріле пальне може потрапити в оливу, розріджуючи її й прискорюючи знос двигуна.

Третя помилка — нехтування промивкою форсунок без зняття кожні 40 тисяч км

Якщо форсунка не дозує паливо належним чином, якість паливо-повітряної суміші погіршується, що може викликати нестабільну роботу двигуна, втрату динаміки і навіть гідроудар.

Четверта помилка — несвоєчасна заміна повітряного фільтра

Забитий фільтр призводить до втрати потужності й прискореного зносу мотора.

Своєчасна перевірка та обслуговування вашого автомобіля можуть допомогти уникнути серйозних проблем з двигуном і значно зменшити витрати на ремонт.

Нагадаємо, нещодавно Трамп оголосив війну електромобілям.

Вийти з мобільної версії