Завдяки антиоксидантам і протизапальним властивостям оливкова олія є важливим продуктом для здоров’я мозку, тож її потрібно ввести у свій раціон, вважає лікар-натуропат і дослідник функціональної медицини Согол Еш.
Про це повідомляє «NewDay з посиланням на Make it.
На підтвердження своїх слів вона наводить дослідження Гарвардського університету 2024 року, в якому взяли участь 92 383 дорослих американців. Воно показало, незалежно від генетичної схильності та загальної дієти учасники, які споживали принаймні 7 грамів оливкової олії на день, мали на 28% менший ризик смерті від деменції, порівняно з тими, хто ніколи не споживав або рідко вживав цей продукт.
За словами лікарки, оливкова олія, яку вона сама активно споживає, багата на мононенасичені жири, роль яких для здоров’я мозку добре підтверджена. Ці здорові жири, стверджує лікарка, сприяють притоку крові до мозку і зменшують запалення.
Крім того, оливкова олія містить поліфеноли, такі як олеокантал, що борються з окислювальним стресом і запаленням, які можуть підвищити ризик нейродегенеративних захворювань, зокрема деменції.
Також оливкова олія сприяє ситості, завдяки чому може підтримувати здорову вагу, що є ключовим фактором у зниженні ризику деменції.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як розпізнати грижу хребта: медики сказали, що має насторожити.