Німеччина проходить Данію під градом, чемпіони їдуть додому: результати перших матчів 1/8 фіналу Євро-2024

Чинні чемпіони всуху програли Швейцарії, а Німеччина обіграла Данію

30 Червня 2024
2 Mins Read
99 Views

Як повідомляє «Новини Херсону», збірна Німеччини перемогла Данію з рахунком 2:0. Вплив VAR на хід гри був суттєвим: на 48-й хвилині рефері після консультації з відеоасистентом скасував гол збірної Данії через мінімальний офсайд. Через три хвилини система зафіксувала гру рукою у штрафному майданчику данців, що призвело до пенальті. Хавертц реалізував одинадцятиметровий удар, а на 68-й хвилині Мусіала встановив остаточний рахунок у матчі Євро-2024. Під час першого тайму в Дортмунді, де проходила гра, розпочалася гроза з градом, через що матч було призупинено на 20 хвилин.

З моменту розширення формату Євро до 24 команд, стадія 1/8 фіналу стала фатальною для чинних чемпіонів. Іспанія, яка виграла Євро-2012, у 2016 році поступилася Італії на цій стадії. На Євро-2020 переможці попереднього турніру, Португалія, також вилетіли в 1/8 фіналу, програвши Бельгії. Нинішні чемпіони, Італія, теж завершили свій шлях на Євро-2024 на цій стадії.

Чемпіони Європи 2020 року несподівано рано склали свої повноваження. У складі збірної Швейцарії голами відзначилися Ремо Фройлер та Рубен Варгас, який при першому взятті воріт зробив результативну передачу.

Суперник зміг відповісти лише одним ударом у площину воріт. Співвідношення очікуваних голів становило: 1,05 — 0,83. У чвертьфіналі Швейцарія зіграє з переможцем пари Англія — Словаччина.

З 29 червня у Берліні заборонили приносити ножі та іншу холодну зброю на території, прилеглі до фан-зон та стадіонів. До цього офіційної заборони не існувало. Поліція пояснила нові заходи безпеки тим, що матчі підвищують ризик жорстоких конфліктів, особливо через вживання алкоголю. 27 червня у фан-зоні в Штутгарті один із уболівальників поранив ножем трьох людей.

Сьогодні відбудуться ще два матчі 1/8 фіналу. Головна сенсація турніру — збірна Грузії — зустрінеться зі збірною Іспанії, яка виграла всі три матчі в груповому етапі. Інший матч відбудеться між Англією, яка залишається головним фаворитом турніру, та Словаччиною.

Нагадаємо, що Україна вилетіла з Євро-2024 посівши останнє місце в групі.

Exit mobile version