Українські спортсмени здобули 12 медалей на Олімпійських іграх 2024 у Парижі

Яскраві перемоги і неймовірні камбеки.

12 Серпня 2024
2 хв читання
293 переглядів
Українські спортсмени здобули 12 медалей на Олімпійських іграх 2024 у Парижі. Фото: 5692.com.ua

Українська збірна завершила Олімпійські ігри 2024 року в Парижі з 12 медалями, включаючи 3 золоті, 5 срібних і 4 бронзові нагороди, пише New Day. Цей результат дозволив Україні посісти 22 місце в загальному медальному заліку, поступившись світовим лідерам, але підтвердивши свою позицію як однієї з найсильніших спортивних націй світу.

Зокрема, Ольга Харлан стала однією з головних героїнь української збірної, здобувши золото у командному турнірі з фехтування на шаблях та бронзу в індивідуальній першості. Її блискучий виступ у командних змаганнях допоміг українській жіночій команді з фехтування виграти золоту медаль, перемігши сильних суперниць з Південної Кореї.

Ярослава Магучіх, як і передбачалося, стала олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту. Її стрибок на висоту 2,00 метри забезпечив їй золоту медаль і статус однієї з найкращих атлеток світу. Ірина Геращенко також порадувала українських вболівальників, здобувши бронзу у цій же дисципліні, подолавши висоту 1,95 метри.

Справжньою сенсацією стала перемога Олександра Хижняка у боксу, який здобув золоту медаль у ваговій категорії до 80 кг. Хижняк здійснив свою мрію, перемігши у фіналі казахстанського боксера Нурбека Оралбая і підтвердив свій статус одного з найкращих боксерів світу.

Серед інших важливих досягнень варто відзначити срібну медаль Іллі Ковтуна у вправах на паралельних брусах та бронзу Жана Беленюка у греко-римській боротьбі, що додали до скарбнички України ще дві важливі нагороди.

Незважаючи на те, що українська збірна не змогла повторити успіх Олімпіади 2020 року в Токіо за кількістю медалей, цьогорічний результат в Парижі показав високу конкурентоспроможність українських спортсменів на світовій арені.

Олімпійські ігри 2024 року завершились, але досягнення українських атлетів будуть надихати наступні покоління спортсменів, а перемоги Ольги Харлан, Ярослави Магучіх та інших залишаться в історії українського спорту як яскраві приклади мужності, наполегливості та віри у власні сили.

Перегляньте також: Усик заявив, що готовий на третій поєдинок з Джошуа.

Вийти з мобільної версії