Росіянин затриманий у Парижі: його звинувачують у підготовці зриву Олімпіади

Чому Грязнова підозрюють у шпигунстві?

26 Липня 2024
2 хв читання
295 переглядів

У Парижі правоохоронні органи затримали 40-річного громадянина Росії Кирила Грязнова, пише сайт New Day. Його підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами, зокрема ФСБ, з метою зриву відкриття майбутніх Олімпійських ігор. За даними спільного розслідування газет Le Monde, Der Spiegel та The Insider, у квартирі затриманого було знайдено посвідчення, що свідчить про його зв’язок з ФСБ.

Кирило Грязнов підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами, зокрема ФСБ, з метою зриву відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Інцидент стався після того, як Грязнов під час відпочинку на болгарському курорті Свети-Влас розповів оточуючим про свої плани, демонструючи посвідчення та здійснюючи телефонні дзвінки в Росію. За словами свідків, він був у стані алкогольного сп’яніння, що, ймовірно, і призвело до розголосу його таємної діяльності.

Грязнову загрожує до 30 років ув’язнення.

Біографічні дані Грязнова

Кирило Грязнов народився та виріс у Москві. Він закінчив магістратуру за спеціальністю юриспруденція у 2007 році. Через три роки після закінчення навчання Грязнов переїхав до Парижа, де вирішив змінити свою кар’єру і став шеф-кухарем. Його захоплення кулінарією знайшло вираження у веденні блогу в Instagram, де у нього зібралося понад 10 000 підписників. Цікаво, що, крім кулінарії, Грязнов також з’являвся на російських телешоу, зокрема на «Выбери меня» та «Дачный ответ».

Підозри у вербуванні та можливі наслідки

Вважається, що Кирила Грязнова могли завербувати спецслужби ще під час його переїзду до Франції. Його активність у соціальних мережах, а також участь у телешоу можуть свідчити про спробу створення образу успішного, інтегрованого у французьке суспільство громадянина, що, можливо, було частиною більшого плану.

У разі доведення вини, Грязнову загрожує до 30 років ув’язнення. Французька влада поки що не коментує деталі справи, однак розслідування триває.

Нагадаємо, що у Херсоні готують фан-зону для перегляду Олімпіади 2024.

Вийти з мобільної версії