Рада обмежить використання Telegram: обов’язкова двофакторна авторизація та заборона на синхронізацію контактів

Нове рішення прийнято за рекомендацією РНБО.

7 Жовтня 2024
1 хв читання
166 переглядів
Апарат Верховної Ради обмежить використання Telegram за рекомендацією РНБО

Апарат Верховної Ради України запровадить обмеження на використання месенджера Telegram, керуючись рекомендаціями РНБО. Про це 7 жовтня повідомив нардеп Ярослав Юрчишин, голова комітету з питань свободи слова, у своєму Telegram-каналі, пише NewDay.

За словами Юрчишина, нові заходи безпеки включають обов’язкову двофакторну авторизацію, скасування синхронізації контактів, а також вимогу блокувати доступ до комп’ютера, якщо він залишений без нагляду. Це потрібно для того, щоб запобігти несанкціонованому доступу до акаунтів державних службовців.

Крім того, передбачено заборону передачі робочих даних через Telegram, а також використання цього месенджера на службових комп’ютерах. Блокування роботи Telegram на службових пристроях здійснюватиметься за допомогою спеціальних технічних засобів, які фіксуватимуть спроби несанкціонованого доступу.

Юрчишин зазначив, що такі заходи є доцільними, оскільки вже були випадки, коли сторонні особи отримували дані державних службовців через використання Telegram на робочих пристроях. Він підкреслив, що нові правила стосуються виключно працівників апарату Ради і не обмежують особисте використання месенджера.

Нагадаємо, що власники Telegram-каналів будуть зобов’язані реєструвати свою особу.

Вийти з мобільної версії