Партнери хочуть, щоб в Україні зменшили мобілізаційний вік, — Зеленський

Президент підтвердив відсутність змін призовного віку.

18 Жовтня 2024
1 хв читання
52 переглядів
Мобілізації з 18 років в Україні наразі не передбачається

Президент України Володимир Зеленський в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив, що в країні наразі не передбачається зниження віку мобілізації до 18 років. Це питання активно обговорюється серед міжнародних партнерів, проте, за словами Зеленського, зміни можуть бути небезпечними, пише NewDay.

Партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік. Ми поки не бачимо, що потрібно вводити ці зміни і я вважаю, що вони небезпечні. У Міноборони є контракти, є можливість контрактуватися по своїй волі й у віці молодшому ніж 25 років. Міноборони має пропонувати спеціальні контракти, спеціальні умови,

зазначив він.

Президент підкреслив, що молоді люди до 25 років можуть підписати контракт і вступити до Збройних Сил України (ЗСУ) за власним бажанням.

Міністр оборони Рустем Умєров також підтвердив, що мобілізації підлягають чоловіки у віці від 25 до 60 років. Він вказав, що питання мобілізації молодших вікових груп не обговорюється на офіційному рівні, але у партнерів є бажання дізнатись причини такої політики.

Радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко раніше зазначав, що американські політики з обох партій тиснуть на Україну з питання мобілізації молоді. Однак Зеленський продовжує вести переговори щодо постачання зброї, не погоджуючись на зменшення призовного віку.

Нагадаємо, що закон про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої дані.

Нещодавно стало відомо, що чоловіків з 16 до 25 років автоматично вноситимуть до реєстру «Оберіг» під час оформлення паспорта.

Вийти з мобільної версії