Розробка нового дрона: Китай може виготовляти Shahed для Росії

Збройна допомога або співпраця? Китайські дрони типу Shahed на службі у Росії.

3 Липня 2024
1 хв читання
314 переглядів
Сі Цзіньпін та Путін

Китайські компанії, можливо, працюють над створенням безпілотних літальних апаратів для Росії, схожих на іранські дрони Shahed, що використовуються в українському конфлікті, пише “New Day“. За даними Bloomberg, що посилається на європейських урядовців, переговори між представниками двох країн відбулися минулого року. Однак, до цього часу, згідно з наданою інформацією, використання цих безпілотників в активних бойових діях не зафіксовано.

Відповідь Китаю на звинувачення

Представник китайського посольства у США Лю Пеньюй категорично спростував звинувачення в допомозі Росії в агресії проти України. Він заявив, що Китай виступає проти будь-яких дій, що можуть сприяти подальшій ескалації конфлікту, закликаючи західні країни припинити розпалювати боротьбу та конфронтацію.

Специфікація ймовірного китайського безпілотника

За повідомленнями, новий дрон, що розробляється, може носити назву Sunflower 200 і візуально нагадує іранський Shahed 136. Ці літальні апарати класифікуються як ударні безпілотники-камікадзе, призначені для точних ударів по об’єктах противника.

Міжнародна реакція на посилення зв’язків між Китаєм і Росією

Україна разом зі своїми західними партнерами, включно зі США та країнами ЄС, висловлює глибоке занепокоєння з приводу наростання військових і політичних зв’язків між Москвою і Пекіном. Зокрема, важливим символом цих зв’язків став візит Володимира Путіна до Пекіна у травні, де обговорювалися питання співпраці та політичного врегулювання конфлікту.

Політичне врегулювання та майбутнє

Сі Цзіньпін, під час останнього візиту російського лідера, наголосив на важливості політичного врегулювання військового конфлікту в Україні, підтверджуючи позицію Китаю як миротворця на міжнародній арені. Це заявлення підкреслює дипломатичну роль Пекіна і його стремління до стабілізації глобальної політичної ситуації.

В попередніх матеріалах ми інформували, що НАТО затвердило рекордну суму в $43 млрд на військову підтримку Україні.

Вийти з мобільної версії