Канада надасть Україні десятки тисяч ракетних двигунів і боєголовок

Новий пакет допомоги від Оттави.

6 Вересня 2024
1 хв читання
146 переглядів
Канада підтримує Україну - 80 840 ракетних двигунів та 1 300 боєголовок на шляху до Польщі.

Канада оголосила про новий великий пакет військової допомоги для України. Як повідомив міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання у форматі «Рамштайн», до цього пакету увійдуть тисячі ракетних двигунів та боєголовок, пише NewDay.

Зокрема, Канада надасть Збройним силам України 80 840 ракетних двигунів для ракет CRV-7 і 1 300 боєголовок. Це обладнання вже готується до відправки й буде доставлене до Польщі найближчими місяцями.

Крім того, Україна отримає 970 кулеметів C6, 10 500 9-мм пістолетів, списані шасі від 29 бронемашин M113 і 64 Coyote LAV, які раніше використовували канадські збройні сили.

Те, що відбувається в Україні, допоможе визначити траєкторію глобальної безпеки. Підтримка Канади України залишається незмінною, і ми продовжимо робити все можливе, щоб допомогти Україні виграти цю війну,

Білл Блер підкреслив важливість підтримки України.

Міністр також надав інформацію про інші канадські пожертви. Серед них початковий набір броньованих машин, виготовлених у Лондоні, Онтаріо, де зараз триває навчання ЗСУ. У вересні до України будуть доставлені 10 автомобілів швидкої допомоги, а додаткові 40 машин (варіанту Troop/Cargo) почнуть надходити навесні 2025 року з повною поставкою до кінця року. Також цього місяця в Україні розпочнуться тренування з безпілотниками Teledyne FLIR Skyranger, подарованими Канадою. У серпні Канада поставила ІТ-обладнання на суму приблизно 200 тисяч доларів для підтримки кіберспроможності України.

Нагадаємо, що на українців чекають проблеми при перетині кордону з Польщею.

Вийти з мобільної версії