Україна звернулася до Індії з важливою заявою щодо припинення війни 

Посол України закликає Індію стати посередником у переговорах з Росією.

11 Вересня 2024
1 хв читання
133 переглядів
Україна очікує від Індії активнішої ролі у мирних переговорах з РФ

Україна звернулася до Індії з важливою заявою, закликавши країну до активнішої участі у припиненні війни між Росією та Україною. Про це повідомляє NewDay з посиланням на Bloomberg.

Посол України в Індії, Олександр Поліщук, висловив сподівання, що Індія скористається своїми зв’язками з Росією для сприяння мирному врегулюванню конфлікту. Поліщук закликав Індію стати посередником у переговорах між двома сторонами і запропонував організувати мирний саміт до листопада 2024 року. Однак, за його словами, ще не ясно, чи погодиться Нью-Делі на цю пропозицію.

Якщо Індія прагне отримати постійне місце в Раді Безпеки ООН, щоб служити власним інтересам, вона встановлює планку занадто низько. Індія залежить від Росії щодо військової зброї та дешевої нафти і утримується від засудження Володимира Путіна за його вторгнення в Україну два роки тому. Прем’єр-міністр Нарендра Моді, який відвідав Київ у серпні вперше після початку конфлікту, постійно виступає за дипломатію і діалог для припинення війни,

пише Bloomberg.

Він також підкреслив, що Індія має шанс на значну роль у мирних переговорах, але для цього їй потрібно піти далі у своїй дипломатичній діяльності. За словами Bloomberg, Індія залежить від Росії в питаннях постачання військової зброї і дешевого пального, що ускладнює її позицію щодо засудження вторгнення Володимира Путіна в Україну. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, який нещодавно відвідав Київ вперше з початку вторгнення, закликав до дипломатії та діалогу як способів припинення війни.

Також зазначається, що радник з національної безпеки Індії Аджит Довал цього тижня перебуває в Москві, де має зустрітися з високопосадовцями, включаючи Володимира Путіна, на полях зустрічі радників з національної безпеки БРІКС.

Нещодавно стало відомо, чому Ердоган хоче стати членом БРІКС.

Вийти з мобільної версії